Jouw persoonlijke manier van leren!

De motorrijles draait om jouw persoonlijke manier van leren. Leer jij vooral van gesproken uitleg of ben jij juist iemand die zelf moet ervaren? In het laatste geval is het effectiever om achterop bij de instructeur te voelen dat de motor echt zo schuin door dat hele krappe bochtje kan, dan dat te horen vertellen. En visa versa natuurlijk.

Proefles

Bijzondere verrichtingen

Rijden op de weg

Bij De Motorschool Arnhem beginnen we altijd met een proefles.Deze kennismaking met je instructeur en de motorfiets is ontspannen en volg je altijd individueel.

Dankzij ons eigen oefenterrein maak je de eerste meters op de motor zonder last te hebben van verkeer!

Tijdens de proefles kun jij ervaren hoe leuk motorrijden is. Ons geeft het de gelegenheid om een goede inschatting te maken van de duur en kosten van jouw opleiding. Een proefles duurt 2 uur en kost 60,- euro. Als je daarna doorgaat met lessen via een pakket is de proefles gratis!

We beginnen met het leren beheersen van de motorfiets. Op een afgesloten terrein oefen je een aantal bijzondere verrichtingen die je laten kennismaken met de mogelijkheden en beperkingen van een motorfiets. Deze lessen worden al snel gecombineerd met het rijden op de openbare weg. Hierbij worden de net geleerde oefeningen in de praktijk gebracht. Bij De Motorschool Arnhem wordt er veel aandacht besteed aan deze oefeningen. Als je de motorfiets goed beheerst heb je meer tijd om je aandacht bij het verkeer te houden en voorkom je situaties waarbij het gevaarlijk kan worden, bovendien weet je beter hoe je moet handelen als er toch iets gebeurt. De oefeningen worden afgesloten met het examen voertuigbeheersing.

Na het behalen van het examen voertuigbeheersing is het nog maar een korte weg naar het uiteindelijke examen verkeersdeelneming. Jij bent de baas over je motor en hebt je theorie certificaat gehaald. Nu is het tijd om je vaardigheden toe te passen in het dagelijks verkeer. Je verkeersinzicht wordt getraind en je leert gebruik te maken van de voordelen van een motorfiets en de nadelen te voorkomen. Aangezien je de motorfiets volledig onder controle hebt en al bij de eerdere lessen hebt kennisgemaakt met de eisen die worden gesteld aan een motorrijder in het verkeer ben je snel klaar voor je laatste examen.

Hoe lang duurt een rijles?

De lesduur is variabel en naar eigen wens te kiezen uit: één, anderhalf of twee uur. Dit is afhankelijk van jouw agenda en doelstellingen. Oftewel: heb je haast en wil je een spoedopleiding, dat kan. Misschien doe je het liever rustig aan en vind je een uurtje per week wel genoeg, ook goed.