Voor een motorfiets bestaat geen A.P.K. zoals voor auto’s verplicht is. Dit kan gezien worden als een voordeel, het scheelt in de kosten en geeft je de mogelijkheid om je motor (tot op zekere hoogte) aan te passen en te personaliseren, maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee!! Volg dus nu onze workshop motortechniek!

Het is aan jou om er voor te zorgen dat je motor in orde is en dat je er dus veilig mee de weg op kan. Dit geldt met name als je de motor tweedehands hebt gekocht. Hoe weet je nu zeker dat die in orde is? Natuurlijk zijn er prima motorzaken waar je terecht kunt, maar als je voor elk klein onderhoud bent aangewezen op deze bedrijven loopt dat aardig in de papieren.imag0399

Tijdens je rijopleiding heb je geleerd waar je op moet letten om de motor in goede staat te houden. Het blijkt alleen dat deze kennis héél gering is en vaak weer snel vergeten wordt.

Daarom bied De Motorschool Arnhem een techniek workshop aan! Hierbij leer je niet alleen in theorie je motor onderhouden, maar juist in de praktijk! Bij deze workshop leer je sleutelen aan je eigen motor. Als je deze (nog) niet hebt of dat liever niet wilt dan zorgen wij voor de motorfiets.

Tijdens de workshop komen de volgende punten aan de orde:

  • Controleren en vervangen van de remblokken en remvloeistof.
  • Peilen en vervangen van de olie en oliefilter.
  • Inspecteren en vervangen van de lucht- en brandstoffilters.
  • Schoonmaken van de brandstof voorziening en airbox.
  • Inspecteren van de vering en demping.
  • Vervangen van lampen.
  • Controleren van de aandrijving (meestal ketting en tandwielen) en het afstellen hiervan.
  • Inspecteren en bijvullen van de koelvloeistof.

De techniek workshop duurt 6 uur, inclusief lunch. De olie en het oliefilter zijn niet altijd te demonteren zonder vervanging, vandaar dat deze van te voren gekocht dienen te worden. Van andere onderdelen is voor aanvang niet duidelijk of deze ook vervanging behoeven. Als tijdens de workshop blijkt dat dit wel het geval is, kun je deze op een later tijdstip met de nieuw opgedane vaardigheden zelf vervangen :).

Neem contact op voor verdere informatie of om een afspraak te maken. (zie Contact en Prijzen)