Wie is uw instructeur?

Hallo. Ik zal me even voorstellen,

Ik heet Maarten van Rietschoten en ben de instructeur van de Motorschool Arnhem. Motorrijden is iets dat me van kleins af aan heeft getrokken. Toen ik ongeveer 14 jaar oud was zag ik voor het eerst een Ducati 916 en besloot op dat moment dat ik later wilde gaan motorrijden. Op mijn 18e ben ik dan ook begonnen met motorrijles en nadat ik mijn rijbewijs had gehaald (het beperkte rijbewijs) heb ik een kleine Honda cb250 gekocht. Ongeveer een jaar later ben ik op mijn toen derde motor op vakantie naar Italië gereden en zo de nodige kilometers gemaakt. Mijn autorijbewijs heb ik pas een paar jaar, omdat het moest, ik doe alles op de motor.

Als studie ben ik de HTS-autotechniek in Arnhem gaan doen. Ik wist zeker dat ik iets met motoren wilde gaan doen, alleen nog niet zeker wat. Tijdens de studie heb ik bij het HTS-racingteam gezeten en daar veel geleerd over de techniek van motorfietsen. De opleiding zelf was niet helemaal wat ik had gedacht, tenminste, wat ik er mee zou kunnen. Toen heb ik besloten om de liefde voor het motorrijden en de interesse voor de techniek te combineren en motor-rijinstructeur te worden.

Als instructeur vind ik dat mijn belangrijkste taak is om over te brengen hoe leuk en divers motorrijden is! Een nieuwe motorrijschool beginnen waarbij plezier en kwaliteit van lesgeven voorop staat was het logische gevolg. Ook de interesse voor de techniek van een motorfiets is iets dat ik graag deel. Het onderhouden van je motorfiets hoort naar mijn idee ook bij het motorrijden.

Hopelijke tot snel bij De Motorschool,

Maarten